Jongeren

Jongeren

Doelgroep

Jongeren van ongeveer 12 tot 25 jaar.

Jongeren Recreanten (JR):

Zwemmers vanaf 12 jaar starten in de groep Jongeren Recreanten (JR). In deze groep trainen we om de slagen en basistechnieken te verbeteren. Je zwemt veel meters, met opdrachten om je techniek en uithoudingsvermogen te verbeteren. De groep Jongeren Recreanten traint twee uur per week.

Selectie:

Na de JR of T3 stroom je door naar de Selectie. Deze groep is het selectieteam van De Haaien en bestaat uit een A-selectie en een B-selectie. In beide groepen train je verder op techniek en uithoudingsvermogen.

De A-selectie zwemt meer meters en trainen meer uur per week dan de B-selectie. De A-selectie traint minimaal vier uur per week en de B-selectie drie uur. Vijf of zes uur is ook mogelijk en hangt af van je eigen ambitie!

Landtraining

Op zaterdagochtend doet de Selectie krachttraining met push-ups, sit-ups, planken, lunges en balansoefeningen. De landtraining is een goede toevoeging op de reguliere zwemtrainingen om sterk te blijven.

Wedstrijden

De Selectie zwemt wedstrijden, de JR (nog) niet. De Heuvelrug wordt georganiseerd in Driebergen. De KNZB-competitie wedstrijden worden door verschillende deelnemende verenigingen in de regio afwisselend georganiseerd. Jobs Haaienchallenge organiseren wij in ons eigen zwembad Octopus. Landelijke wedstrijden worden gezwommen door zwemmers die gekwalificeerd zijn (minimale tijd). Je kunt bijna elke week aan een wedstrijd meedoen.

Activiteiten

Dé activiteit van de Selectie is toch wel de 100 x 100 meter zwemmen met een starttijd om de twee minuten. De Selectie heeft ook activiteiten op het droge: zo worden de competitiewedstrijden afgesloten met de aftercompetitie: friet eten met z’n allen! Maar ook gezellige filmavonden staan op de kalender.

Tijden

Trainingstijden JR: 

dinsdag 19.00 – 20.00 uur
zaterdag 8.00 – 9.00 uur


Trainingstijden Selectie:

dinsdag 18.00 tot 19.00 uur en 19.00 – 20.00 uur
donderdag 18.00 – 19.00 uur
vrijdag 18.00 – 19.00 uur
zaterdag 7.00 – 8.00 uur en 8.00 – 9.00 uur

 

Alle bedragen zijn per jaar / seizoen.

Meld je aan voor

een proefles