Jeugd

Jeugd

Doelgroep

Deze doelgroep is tot circa 12 jaar met daarbij een oog op het zwemniveau. Een zwemdiploma B is verplicht.

Trainen T2

De zwemtraining van de jongste zwemmers is heel afwisselend. De naam T2 staat voor Techniek en 2 uur zwemmen per week. Spelenderwijs leren zij de borstcrawl, rugcrawl, schoolslag en vlinderslag. Ze leren ook duiken en wat de beste ligging is in het water. De ene training bestaat uit banen zwemmen met techniekopdrachten, de andere training kan een speltraining zijn. De ene keer trainen ze in één groep, de andere keer worden ze in kleinere groepjes verdeeld. Kortom, veel afwisseling.

Op zaterdag mogen de kinderen de laatste 10 minuten spelen in het recreatiebad.

 

Trainen T3

Een stapje verder, T3: meer techniekopdrachten, meer meters zwemmen en dus uithoudingsvermogen trainen. De naam T3 staat voor Techniek en 3 uur zwemmen per week. Je leert het starten, aantikken, keerpunten en onderwaterfase verbeteren. In deze groep leer je dus steeds meer de elementen van het wedstrijdzwemmen.

Benodigdheden

Naast een zwembroek of badpak en handdoeken heb je slippers, bidon en eventueel een zwembril nodig. Een badmuts mag.


Vanaf de T3 heb je je eigen plankje, pullbuoy (achtje), frontsnorkel en zoomers (speciale flippers) nodig.

Wedstrijden

Bij de T2 mag je, als je het leuk vindt, al mee doen aan de clubkampioenschappen. Vanaf de T3 kun je een startnummer krijgen en mag je ook meedoen aan officiële KNZB-wedstrijden. De eerste wedstrijden zijn de Valleiwedstrijden in Veenendaal: een leuke wedstrijdervaring opdoen is hierbij het belangrijkste. Later kun je worden uitgenodigd worden voor de Miniorenwedstrijden en Jobs Haaienchallenge.

Voor de wedstrijd krijg je een uitnodiging van het wedstrijdsecretariaat; hierin staat waar en wanneer de wedstrijd is en welke afstanden en slagen je mag zwemmen. Ook staat er welke coach meegaat om de zwemmer te begeleiden tijdens de wedstrijd.

Activiteiten

Naast trainingen en wedstrijden zijn er ook andere activiteiten: zo hebben we met Pasen een paasontbijt. Met Pinksteren hebben we het gezelligste kamp van Leusden. Sinterklaas organiseert elk jaar een Pietentraining. En natuurlijk is er tijd om gezellig spelletjes te spelen of een film te kijken in ons clubhuis.

Wetenswaardigheden

  • Twee keer per jaar (in december en in juni) kijken trainers naar de voortgang van de zwemmers. Dan wordt ook gekeken of de zwemmer door kan naar de volgende groep. 
  • De T staat voor Techniek. De 2 en 3 voor het aantal trainingsuren.

Contributie

De contributie is opgebouwd uit een aantal onderdelen en geldt per verenigingsjaar:

  1. Afdracht aan KNZB (peildatum 1 januari)
  2. Verenigingsbijdrage
  3. Trainingsgeld, badhuur en vergoeding trainers
  4. Startvergunning (vanaf T3)

Zwemmers die aan wedstrijden meedoen, dienen deze per keer te betalen: een wedstrijd zwemmen kost tussen de € 2,50 en € 10, mede afhankelijk van de afstanden.

Je lidmaatschap wijzigen is per half jaar mogelijk, voorafgaand aan het nieuwe zwemseizoen of voor de jaarwisseling.

Tijden en Tarieven*

Alle bedragen zijn per jaar / seizoen*

– Trainingstijden T2

woensdag 17.30 – 18.30 uur

zaterdag 9.00 – 10.00 uur


– Trainingstijden T3

dinsdag 18.00 – 19.00 uur

donderdag 18.00 – 19.00 uur

zaterdag 8.00 – 9.00 uur

 

Meld je aan voor proefles